Malmö Återbyggdepå är ett samarbetsprojekt mellan Malmö Stad och Sysav sedan 1998

Återbygg.nu är en e-handel förvaltad av Malmö Återbyggdepå. Depån tar emot och säljer begagnat byggmaterial. Utbudet varierar från enstaka varor till material i stora serier. Målet är att öka återbruket i samhället genom att främja cirkulär ekonomi.

I sortimentet finns bland annat takpannor, tegel, fönster, dörrar, skåp, bänkar, sanitetsporslin, vitvaror, isolering, virke och annat byggmaterial. Det mesta är återvunnet men en del är också helt nytt.

Sedan 2024 finns en del av sortimentet i e-handeln. Övriga varor finns att köpa i butiken på Grimsbygatan 11 i Malmö.

Återbrukade byggvaror.

Varje år samlar Malmö Återbyggdepå in mellan 1 000–5 000 ton material som sedan säljs till både företag och privatpersoner. Omsättningen av varor är stor, varje dag kommer det in nytt i sortimentet.

Materialet kommer från byggföretag som kostnadsfritt blir av med överskott från byggprojekt eller rivningsmaterial, alternativet skulle vara att lämna på deponi. Återbyggsdepån tar emot allt byggmaterial som går att återvinna.

Vill man som privatperson lämna in material till verksamheten finns en container på de flesta av Sysavs återvinningscentraler som töms av Återbyggdepåns personal när de är fyllda.

Malmö Återbyggdepå drivs av Malmö Stads Serviceförvaltning som ett arbetsmarknadspolitiskt projekt. Verksamheten bemannas av 7 fastanställda och 15 åtgärdsanställda. Arbetsplatsen har genom åren sysselsatt 3800 personer som av olika anledningar kommit långt ifrån arbetsmarknaden.

Välkommen till butiken

Öppettider:
Måndag och fredag kl. 07:00 - 15:30
Tisdag, onsdag, torsdag kl 07:00 - 18:00

Kontantfri butik. Betalning med kort och Swish.

Produkter tillagda i önskelistan
Product added to compare.

Hantera Cookies

Återbygg.nu använder sig av cookies som hjälper oss att samla in data om dig, från din webbläsare och enhet för att ge dig en bra användarupplevelse

Se mer om vår personuppgiftshantering Här.